Assertiviteitstraining / faalangstreductietraining:

Doelgroep / Voor wie?:

Heb je weinig zelfvertrouwen? Ben je onzeker over hoe je overkomt bij anderen? Assertiviteitstraining / faalangstreductie is opgezet om mensen met weinig zelfvertrouwen te leren en te stimuleren om voor zichzelf op te komen.
Wanneer je het lastig vindt om voor je mening uit te komen en je het klamme zweet in je handen krijgt van kritiek geven op iemand, dan weet je hoe het voelt, om niet assertief te zijn. Wellicht ben jij diegene die snel boos wordt bij je naasten waar jij je veilig voelt, maar bij vreemden stil en verlegen bent. Onze assertiviteitstraining zal je leren om op te komen voor jezelf, je grenzen aan te geven; zonder dat je daarvoor een ander hoeft te kwetsen.

Aanpak:

Je zelfvertrouwen wordt vergroot door vele oefeningen, rollenspellen en gesprekken in de groep. De rollenspellen doen we zo veel mogelijk in twee kleine groepen. Al oefenend leer je ook op te komen voor jezelf. In het begin is dat lastig, omdat je niet weet hoe je dat het beste kan doen. Het is mogelijk dat jij je onveilig voelt en bang bent voor de confrontatie, voor afwijzing of voor je (opgekropte) gevoelens die onbeheersbaar kunnen worden. Al doende leer je dat opkomen voor jezelf prima kan zonder de ander te kwetsen. Sterker nog, je zult ervaren dat door je duidelijke houding en door het verwoorden van je gevoelens, ook jouw omgeving profiteert van jouw zelfvertrouwen. De signalen die je gaat uitzenden zijn duidelijk en dus veilig ook voor de mensen om je heen!

Kernwoorden voor de training zijn:

 • Stevig staan en spreken,
 • Aan de slag gaan met persoonlijke, sterke punten,
 • Her- en erkennen van de eigen en andermans gevoelens,
 • Meer contact met je gevoelsleven en beter in staat zijn om dit te gebruiken,
 • Omgaan met kritiek en het geven van feedback,
 • Werken aan het vergroten van het zelfvertrouwen,
 • Het voelen van grenzen, aangeven van grenzen, verwijten omzetten in verlangens
 • Inzicht hebben/krijgen in situaties die je meemaakt:
  Wat gebeurt er,
  Wat voel ik daarbij,
  Wat denk ik,
  Wat doe ik,
 • Een duidelijke ik-boodschap uitzenden,

Direct Rendement Assertiviteitstraining / faalangstreductietraining:

De deelnemers krijgen meer contact met hun gevoel, verbeteren zo hun vaardigheid in communicatie en oefenen in assertief /faalangst gedrag,
Onze assertiviteits / faalangstreductie-training zal je leren om op te komen voor jezelf en je grenzen aan te geven zonder dat je een ander daarvoor hoeft te kwetsen,
Je leert op te komen voor jezelf zonder de ander te kwetsen. Sterker nog, je zult leren dat, door je duidelijke houding en door het verwoorden van je gevoelens, ook jouw omgeving profiteert van je zelfvertrouwen.

Trainer

Door te oefenen met de trainer leer je een andere manier van denken te krijgen, waardoor je nieuwe zaken niet meer als angstig en gevaarlijk ervaart maar geleidelijk als een kans en een nieuwe uitdaging ziet!